Kisat

SÄÄNNÖT

– Naisten-, miesten- ja sekasarjojen pelaajille ei ole sarjatasorajoitteita. Sekasarjassa on kentällä oltava kaiken aikaa 2 naista ja 2 miestä.
– Business-sarja on tarkoitettu yrityksille, yhdistyksille ja järjestöille. Ei sarjataso- tai sukupuolirajoitteita

Huom! Kaikissa sarjoissa pelaajien tulee olla täysi-ikäisiä.

Kentän koko: 7 x 15 m

Verkon korkeus: noin 10 cm tavallista matalammalla

Kosketus:
– Sormilla saa vastaanottaa muttei toimittaa palloa vastapuolelle
– Hyökkäyslyönti voi olla iskulyönti tai hihalyönti sekä miehillä että naisilla
– Sovelletaan beach volleyn sääntöjä tältä osin
– Pelaaja saa ylittää kuvitellun keskirajan, muttei saa olla verkossa

Pelaaminen: Suolentiksessä ei ole etu- eikä takapelaajia eikä myöskään kolmen metrin hyökkäyssääntöä. Pallo on sisällä, mikäli se on rajanauhan päällä

Pistelasku:
– Pelataan 2 erää 21 pisteeseen, joka on pistekatto (erä voi päättyä 21-20). Jos erävoitot ovat kahden erän jälkeen tasan, pelataan 3. erä 8 pisteeseen, joka on pistekatto (erä voi päättyä 8-7). Voitetusta erästä 1 piste.
Puolten vaihdot noin erän puolivälissä sekä erien jälkeen. Erän keskellä tehtävän vaihdon voi jättää tekemättä, jos molemmat joukkueet yhdessä näin sopivat
– Mikäli joukkue ei ole paikalla viiden minuutin päästä merkitystä ottelun alkamisajankohdasta, katsotaan tämä joukkue hävinneeksi 0 – 2.

Syöttö:
– Syöttö normaalisti takarajan takaa, kaikki syöttömuodot ovat sallittuja.
– Syöttövuoro vaihtuu samalla tavalla kuin sisälentopallossa, mutta varsinaisia etu- ja takakenttäpelaajia ei ole eli sama pelaaja ei voi syöttää koko ajan.

Pelaajien lukumäärä:
– Joukkueessa tulisi olla minimissään 4 ja enintään 12 pelaajaa, joista 4 on yhtäaikaa kentällä. Sekasarjassa on oltava kentällä yhtäaikaa kaksi miestä ja kaksi naista. Vaihtoja saa suorittaa vapaasti (pelikatkojen aikana) eli ns. lentävät vaihdot.

• Jokainen pelaaja pelaa omalla vastuullaan/vakuutusturvallaan